7 tekorten waar meer in zit

Gemaakt op donderdag 27 september 2018

Straks zullen in vierkleurendruk de mooie momenten uit de voorbije legislatuur worden voorgesteld. Geen probleem; ze zijn wat ze zijn. Maar vergeet daarbij niet dat er ook veel gemiste kansen zijn geweest. We geven er enkele mee. Het kan dus beter.

SOMM heeft alvast GOESTING in MEER.

1. De Markt is “vernieuwd”. Dat wil zeggen de beton is de kasseien komen vervangen. Helaas is er geen aandacht gegaan naar een herinrichting tot ontmoetingsplaats, met bijvoorbeeld meer ruimte voor groen en zitplaatsen. Jammer.

2. Het doven van de verlichting ’s nachts is al jaren een doorn in het oog van vele inwoners. Helaas blijft dat nog altijd zo en zijn geen alternatieven gezocht. Jammer.

3. Duurzaamheid en de vraag naar alternatieve energie wordt met de mond beleden, maar ondertussen betaalt de gemeente advocaten om windmolens weg te houden. Jammer.

4. De overlast van zwaar vervoer in het centrum (Zwevezelestraat, Koolskampstraat) blijft. De gemeente slaagt er maar niet in afspraken te maken met de buurgemeenten om Lichtervelde te ontlasten. Jammer.

5. “Lichtervelde leeft” is de slogan. Maar het aantal winkels daalt, veel horecazaken staan leeg en feestmomenten (bij voorbeeld Magriete) bloeden leeg. Het helpt dus niet om her en der fotokubussen te zetten. Men krijgt de motor niet aan de gang. Jammer.

6. Lichtervelde maakt reclame als “groene” gemeente, maar buiten het centrum wordt niet geïnvesteerd in groen en in het centrum zien we alleen maar kris kras appartementen opduiken. Veel improvisatie maar weinig lijn. Jammer.

7. Je zou denken dat een partij die 36 jaar de lijnen alleen uitzet, ook een zicht heeft op de toekomst. We staan voor een groei van het aantal inwoners. Dat stelt vragen over het aanbod aan kinderopvang, de dienstverlening, het woningaanbod. Voorlopig blijft het muisstil in het gemeentehuis. Jammer.

SOMM heeft alvast antwoorden klaar. Je leest het in ons programma.

En je kan ons horen tijdens het verkiezingsdebat op 28 september in Cinema De Keizer.