Volgend jaar een Lichterveldse thuiswerkdag?

Gemaakt op vrijdag 21 september 2018

Vrijdag 21 september was nationale thuiswerkdag. Een uitstekend initiatief dat vele auto's op hun parkeerplaats houdt en de deelnemers extra ademruimte biedt, doordat ze zich 's ochtends en 's avonds niet moeten opjagen in de dagelijkse spits. SOMM stelt voor om Lichterveldse pendelaars aan te moedigen om meer van thuis uit te werken.

Daarvoor stelt SOMM een jaarlijkse Lichterveldse thuiswerkdag voor. Op die dag kan de gemeente verschillende ruimtes en faciliteiten (wifi, printer, koffie, fruit...) beschikbaar stellen van inwoners die voor een dat van "thuis" uit willen werken. Mogelijke locaties kunnen zijn: OC De Schouw, cafetaria van het zwembad (met mogelijkheid om baantjes te trekken in de middagpauze), het woon-zorgcentrum, JOC De Lichting... Maar ook Lichterveldse bedrijven die enkele burelen vrij kunnen maken, kunnen bijspringen in het aanbod.

Op die manier wordt niet alleen thuiswerken aangemoedigd, maar het stimuleert ook ontmoeting en het zet de deelnemende locaties en bedrijven extra in de kijker.