SOMM Informeert de fietser

Gemaakt op vrijdag 05 januari 2018

Eind december 2017 dwarrelde de recentste editie van SOMM Informeert de Lichterveldse brievenbussen binnen. In deze editie stond de fiets(er) centraal, met onder andere enkele voorstellen om Lichtervelde fietsveiliger te maken en een intervieuw met gemeenteraadslid Marc Dereere, die SOMM vertegenwoordigt in de Lichterveldse verkeerscommissie.

Het voorwoord van SOMM Informeert kan je hier onder nalezen bij 'lees meer', voor de volledige versie kan hier terecht.

Voorwoord:

De natuur trekt haar winterkleren aan. De kalender snelt naar het nieuwe jaar. Overal ijspistes, kerstmarkten en reclamefolders vol glitter en schittering.

Helaas is dit voor sommige mensen ook een donkere periode. Eenzaamheid, schrik voor wat komt in het nieuwe jaar. Het bestaat. Ook dicht bij ons. Laat ons deze periode dan ook vooral warmte rondstrooien. Mensen ontmoeten. Een bijdrage leveren aan de vele goede doelen die in deze periode vreugde en steun willen brengen. Lichtervelde heeft wat dat betreft een traditie. Voor het Zuiden, kinderkankerpatiĆ«ntjes, een Lichterveldenaar die getroffen wordt door een zware ziekte,ā€¦ telkens toonde Lichtervelde zich van zijn gulste kant.

Laat ons in 2018 deze lijn doortrekken. Elkaar blijven opzoeken, contact houden, bijspringen waar nodig, ons niet laten verdelen. Het maakt van Lichtervelde een warme gemeenschap. Dat is waar SOMM voor 200 % wil aan meewerken. Het is meteen ons kompas voor de verkiezingen van 14 oktober 2018!

Johan Vandenbussche, Voorzitter SOMM.