SOMM staat voor Samen Open voor Mens en Milieu. Maar wat betekent dit nu juist?

 

SAMEN

SOMM is een groep van mensen die verschillend zijn van achtergrond, maar eensgezind in hun ambitie: alle kansen grijpen om Lichtervelde leefbaar(der) te maken. Wij doen dit niet vanuit een gesloten kliekje, maar samen met alle mensen die bereid zijn om daar ook voor te gaan.

OPEN

Politiek regel je niet in een achterkamertje. Wij zijn voor een open bestuur, dat luistert naar iedereen en dat iedereen, jong en oud, zijn en haar zeg laat doen. SOMM staat voor een beleid met open ramen en deuren. Politiek is iets van ons allemaal.

Voor

SOMM wil constructief werken. Kritisch als het moet, maar altijd positief. SOMM gaat voor verbetering en kijkt vooruit.

MENS

SOMM wil van Lichtervelde een warme, sociale gemeente maken. Het moet voor iedereen “goed leven” zijn in Lichtervelde. Inspraak, ontspanning, sport… op alle vlakken moet het aangenaam wonen zijn. Tot slot moeten wij altijd klaar staan met een goede dienstverlening voor iedereen die zorg nodig heeft.

MILIEU

Lichtervelde heeft vele mooie kanten als rustige landelijke gemeente. Voor SOMM zijn dat troeven en die moeten wij dan ook versterken. De zorg voor groen, voor het milieu, voor veilig verkeer, voor aangenaam en betaalbaar wonen… daar wil SOMM voor gaan.

 

Samengebald in een letterwoord versterken deze woorden elkaar en vormen ze de kern van waar SOMM voor staat.