Julie en Yassin zijn de trotse ouders van Zoé en Lukas. Samen vormen ze een levendig en jong Lichtervelds gezin. Ze wonen in een huisje aan de rand van het centrum dat ze enkele jaren geleden samen opknapten.

 JULIE

Julie is 35 jaar en woont al even lang in Lichtervelde. Naast haar job als sociaal werkster, spreekt ze graag af met haar oud-leidingsvriendinnen van de jeugdbeweging. Om even te ontsnappen aan het vaak jachtige leven als moeder van 2, vindt Julie rust op haar yoga matje. Daarnaast is ze een echte nieuwe media adept, ze wil elke nieuwe app wel eens zelf uitgeprobeerd hebben.

YASSIN

Yassin is 39 jaar en woont sinds een 10-tal jaar samen met Julie in Lichtervelde. Hij heeft er zijn eigen schrijnwerkerij, waar zijn creativiteit en handige handen een prima combo vormen. In zijn vrije tijd zit Yassin achter de drums in een funkband. De kinderen zijn dan ook gek op zijn befaamde huis-tuin-en-keuken-drumsolo's, waarbij hij met zijn drumstokken tokkelt op alles in huis wat ook maar enigzins geluid zou kunnen maken.

ZOÉ

Zoé is een heel spontaan en goedlachs 7-jarig meisje. Ze gaat erg graag naar school en kan al haar energie en enthousiasme kwijt bij de jeugdbeweging en tijdens haar wekelijkse danslessen. Ze droomt ervan om net als haar papa later drumster te worden.

LUKAS

Lukas is een 2-jarige peuter die moeilijk weg te slaan is van zijn mama en zijn onafscheidelijke teddybeer.