Verwarrende weekendregeling gemeentehuis

Gemaakt op zaterdag 28 september 2019

Stond jij dit jaar al voor een gesloten deur aan het gemeentehuis op een zaterdagvoormiddag? De nieuwe regeling die eind vorig jaar werd goedgekeurd, zorgt voor heel wat verwarring. Het gemeentehuis is enkel nog de 2e en 4e zaterdagvoormiddag van elke maand open.

In maanden die 5 zaterdagen tellen (zoals augustus) betekent dit dat het gemeentehuis 3 weken na elkaar (20 dagen) niet bereikbaar is, voor wie er enkel tijdens het weekend raakt.

Daar komt natuurlijk ook de nodige verwarring bij. "Zou het gemeentehuis zaterdag open zijn of niet?" Het internet raadplegen biedt alvast geen 100% zekerheid: Volgens Google is het gemeentehuis nog elke zaterdagmorgen open, volgens Facebook geen enkele... Gelukkig is de gemeentelijke website wel up to date.

  

SOMM kaartte de problematiek aan tijdens de gemeenteraad van 23 september. Het bestuur begreep onze bezorgdheid, maar heeft de nieuwe openingsuren nog niet geëvalueerd. Er werd ons wel verzekerd dat de online communicatie aangepakt zou worden.

We blijven het toch vreemd vinden: Een verlaging van de gemeentelijke dienstverlening, bij een stijgend aantal inwoners.