SOMM staat voor Samen Open voor Mens en Milieu, alle woorden hebben hierin hun betekenis.

SAMEN
SOMM is een groep van mensen die verschillend zijn van achtergrond, maar eensgezind in hun ambitie: alle kansen grijpen om Lichtervelde leefbaar(der) te maken. Niet vanuit een gesloten kliekje, maar samen met alle mensen die bereid zijn daar ook voor te gaan.

OPEN
Politiek regel je niet in een achterkamertje. Wij zijn voor een open bestuur, dat luistert naar iedereen. Een bestuur dat iedereen, jong en oud, zijn en haar zeg laat doen. We staan voor een beleid met open ramen en deuren. Politiek is iets van ons allemaal.

Voor
SOMM wil constructief werken. Kritisch als het moet, maar altijd positief. Wij zijn niet tegen alles, wij zijn vóór verbetering en kijken vooruit.

MENS
SOMM wil van Lichtervelde een warme, sociale gemeente maken. Het moet voor iedereen goed leven zijn in Lichtervelde. Inspraak, ontspanning, sport… op alle vlakken moet het aangenaam wonen zijn. En voor wie zorg nodig heeft, moeten we altijd klaar staan met een goede dienstverlening.

MILIEU
Lichtervelde heeft vele mooie kanten als rustige landelijke gemeente. Voor SOMM zijn dat troeven. Die moeten we versterken. Zorg voor groen, voor het milieu, voor veilig, aangenaam en betaalbaar wonen… daar wil SOMM voor gaan.